Aktuella händelser

Mars 2020

Kurs i tecken som stöd i Umeå. Fyra kurstillfällen, 12 mars, 19 mars, 2 april och 14 april. Vi träffas kvällstid, 17.30-19.00, i Studio Lidström & Nyberg på Västra Esplanaden och lär oss grunderna i tecken som stöd och hur man kan använda tecken språkstimulerande och språkutvecklande för barn i språklig sårbarhet eller med språkliga svårigheter. Att prata och samtidigt använda tecken är en metod som länge har använts för att hjälpa barn med sen språkutveckling. Det innebär att man pratar som vanligt och samtidigt förstärker de mest betydelsebärande orden i meningen med tecken. Att använda tecken som stöd kan förbättra både förståelse och uttrycksförmåga. Under kursen så varvas teori med praktiska övningar och konkreta tips över hur ni kan fortsätta arbeta hemma. Kursen riktar sig i första hand till föräldrar och anhöriga. Pris 1000 kr per person. Då ingår allt kursmaterial. Anmälan via mail, julia@logopedjulia.se.

Januari 2020

Föreläsning Vasa, Finland 31/1

Föreläsning Språklig sårbarhet i förskolan –
möjliggör språkligt lärande
, Nordmalings kommun 7/1

December 2019

Auktion till förmån för Musikhjälpen, https://www.tradera.com/item/35/377298741/tecken-som-stod-tecken-som-alternativ-och-kompletterande-kommunikation

Workshop i Umeå, språkstimulerande spel och lekar. Anmälan och mer information via mail: julia@logopedjulia.se

November 2019

Föreläsning Språkstörning i skolan och språkstödjande undervisning, Skolporten, Stockholm 6/11

Oktober 2019

Kurs i tecken som stöd i Umeå. Fyra kurstillfällen, 17 oktober, 24 oktober, 7 november och 14 november. Vi träffas kvällstid, 17.30-19.00, i Studio Lidström & Nyberg på Västra Esplanaden och lär oss grunderna i tecken som stöd och hur man kan använda tecken språkstimulerande och språkutvecklande för barn i språklig sårbarhet eller med språkliga svårigheter. Att prata och samtidigt använda tecken är en metod som länge har använts för att hjälpa barn med sen språkutveckling. Det innebär att man pratar som vanligt och samtidigt förstärker de mest betydelsebärande orden i meningen med tecken. Att använda tecken som stöd kan förbättra både förståelse och uttrycksförmåga. Under kursen så varvas teori med praktiska övningar och konkreta tips över hur ni kan fortsätta arbeta hemma. Kursen riktar sig i första hand till föräldrar och anhöriga. Pris 1000 kr per person. Då ingår allt kursmaterial. Anmälan via mail, julia@logopedjulia.se.

September 2019

Medverkade på konferensen ”Språklig sårbarhet och språkstörning i skolan” i Stockholm 10-11 september 2019.

Föreläsning Attention Umeå om språkstörning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Juni 2019

Fortbildningsdag med temat ”Språklig sårbarhet” Nykvarns kommun.